"makin dekat exam, makin sedap buat benda lain, baca surat khabar pun jadi sedap gila syid.."
-abe
godek-godek album, pilih satu gambar, cerita sikit.
10 minit, siap.
buah nona ke yang hijau ni.. isi dalam rupa nona, tapi aku tak ingat rupa kulit luar, haiih..
pisang,
kat India ni pisang yang hijau tu yang sedap, isinya macam pisang montel, gebu, manis, sedap.
yang kuning ni kurengg, terbalik daripada yang kat malaysia.
aku selalu beli, sebab pisang ni senang,
tak payah basuh, potong,
simpan pun tak payah pakai peti sejuk.
buat pencuci mulut
buat ubat sakit perut
bila-bila nak skip makan, boleh buat alas perut
bila mana rajin itu ada, boleh buat cekodok.
duduk-duduk depan komputer pun, boleh buat kudapan.
..tapi gua bukan beruk.
monyet la..monyettttt..
ReplyDeleteincey rashid
ReplyDeleteitu pisang berangan. yg kulit buruk tu biaso laie sodap dr yg kulit lawa. ijau tu konfem nona. sekilas tengok kulit den dah tau...
a'ah la....pisang yg best dimakan mentah mestilah pisang berangan...pehtu kulit pisang yg berlendir tu gesek2 la kat muka yg ada parut jerawat....selawat jgn tinggal lak...buek selalu...insyaallah ilanglah kesan2 jerawat tu...hehehe....
ReplyDeletetp kek tompek akak ni payah na bona nak dapek pisang berangan ni...abeh di anta kek tompek kau kot Shid....haha...
sobolah tu mmg konpem nona...tp akak salu tgk nona yg kulit ehh licin sikit...takdo la menggerutu cmtu dohh....lamo gilo tak makan nona...baling la kek sini nona tu....hehe
@didie_mun:
ReplyDeleteaku tak join persatuan monyet2 ni, hehe..
@k.tijah:
pisang tu tau, yang nona tu je laen sikit, rasa2 dulu macam licin je kulit..
@k.azz:
siap ado petuo tu, hehe, mekasih..
nona spesis ni tak den x penah jumpo kot..
tu memang nona la..nona jawa gitu gak rupenye...kekekek
ReplyDeletenona jawa.....??
ReplyDeletemen2 ke ni..
erk!~~aku selalu nampak rupe nona gitu kat kg aku~~huhuuuhuhuhu..jap nakkan aku confuse ngn Sukun..impossible..mmg nona~~~~
ReplyDeletebetul lah tu,
ReplyDeleteisik nya pun soheh rupa nona..