Sunday, October 24

himpunan cerita pendek

amaran : cerita berikut dijamin tidak mendatangkan sebarang faedah


~~~~~~~~~~~~~


kurang kerja, memang tak belajar apa-apa
nama PG sekali satu unit pun aku dah lupa
boleh menyelami perasaan jadi batu tepi jalan.


~~~~~~~~~~~~~


jabatan yang tenang
datanglah walau selaut manusia, semuanya masih tenang
nak balik awal pun boleh, tapi
boss baik gila, bersungguh mau ajar, tunjuk macam-macam
sampai hati nak blah awal?
balik awal pun apa guna, golek-golek je, ngadap internet
kalau dah kahwin lain lah, kikiki...


~~~~~~~~~~~~~


Berjalan pulang lepas seharian yang sibuk di OPD,
anda akan disirami perasaan yang sangat indah,
ruang legar OPD yang lengang lepas padat dengan manusia sejak pagi,
jadi lukisan tercantik untuk hari itu,
masa inilah terjumpa, bertegur sapa dengan orang-orang yang kita pernah sekali kerja dulu.

Tengah berjalan, ada orang melaung,
dongak ke tingkat 3 bangunan ward,

"Hi there, hellooooooo", mamat berbaju merah melambai-lambai.
Aku tak berapa cam muka, lambai je lah balik.
Sambil memikirkan, siapakah gerangan.

Selesai 2-3 langkah, dah tak pikir dah.
Tingkat atas sekali, ward psikiatri..


~~~~~~~~~~~~~

ini jabatan aaa..
untuk orang yang..
..berjiwa kental, bertelinga tebal.


~~~~~~~~~~~~~


Sambil tunggu boss, tengok TV dalam ward.

"Breaking News"

Anjing menyusukan 2 ekor anak babi.



Ingatkan berita menara 100 tingkat je boleh masuk TV..

8 comments:

  1. Banyaknya mata batu...

    takde kaler biru ke mata tu Shid... hehe..

    ReplyDelete
  2. tgh posting ophthal ke?
    wuwuwu.. doakan saya pass final yr by feb ye! T_T

    ReplyDelete
  3. lama tak menyinggah manipal..

    ReplyDelete
  4. @k.azz
    mahal sikit kot, kena tempah..

    @hazimah
    obg skang. Lain-lain tu dah dalam kenangan.
    wuishh, insyaAllah. Tapi x tahu lah doa org bnyk dosa ni makbul ke tak. Doa mak ayah ngan empunya badan gak yang mustajab.
    Pulun abes2 sementara masa tgh ada ni. Habis tak habis jgn kire, pulun je. (Takkan habis nyer.. =p )

    @naim
    hehe, nak singgah sound2 lah dulu. Kerja obg ni ajaib sikit. Anytime, anything can happen, ha ha..

    ReplyDelete
  5. which stupid OBG pg will tell big boss that ur writing is ugly? and which stupid unit u r in til ur big boss will entertain such a stupid pg? LOL

    ReplyDelete
  6. haha, nuthin lah. It was not PG.
    And like I said, he/she "nak" mengadu, more like warning lah. Takkan me boss nak layan..

    ReplyDelete
  7. ok,entri ni sgt cool..S E R I U S

    ReplyDelete
  8. arigato..
    watashi tak tau di mana cool nya, sebab watashi yang tulis. Sebab dah orang lain kata, watashi angguk saja.
    arigato lagi~

    ReplyDelete

talk OR stalk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...